Новини

“К‘во не чу“ на DARA е най-слушаната българска песен през 2016 година

Добавено на: 08 Февруари 2017

DARA получи отличието “Дебют на годината“ от 359 Hip-Hop Awards, a “Вирджиния Рекърдс“ представя новия проект на поп сензацията в началото на март

“К‘во не чу“ на DARA е най-слушаната българска песен през 2016 година

Сингълът “К‘во не чу“ на DARA оглавява официалната годишна класация за 2016 г. на най-излъчваните български песни в радио и телевизионен ефир. Данните са предоставени от дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT.

 

 

Само за няколко месеца от премиерата си на 15 юли до края на годината песента на откритието от четвъртия сезон на X Factor се превърна в хит и беше лидер в чарта в продължение на 12 поредни седмици. Парчето оглави класациите и на всички водещи музикални медии, а към момента видеото, дело на режисьора Люси Иларионов, е с над 11 милиона гледания в интернет. DARA, която на 3 февруари бе отличена в категория “Дебют на годината“ на петите 359 Hip-Hop награди, е готова с новата си песен, а след броени дни са снимките на видеото към нея. Премиерата ще е в началото на месец март.

 

 

Продуцентите на изпълнителката, “Вирджиния Рекърдс“, стоят зад още няколко отличници в годишния Топ 10 за българска музика – на 4-та позиция се класира финалистката от сезон 3 на X Factor Невена Пейкова с хит сингъла “Да избягаме“ с участието на Стивън Ачикор. Веднага след нея се нареждат хип-хоп звездите, а вече и тв водещи Pavell & Venci Venc’ с култовото парче “SeTaaBrat”. На 7-мо място е емоционалната балада на Михаела Маринова “Не ти ли стига“, а на 8-мо – братята Пламен и Иво с “24/7“.