Новини

Песента на Кристиан Костов за "Евровизия" с официално видео

Добавено на: 31 Март 2017

Над 20 часа продължават снимките на видеоклипа

Песента на Кристиан Костов за

Песента Beautiful Mess, с която звездата от X Factor Кристиан Костов ще представи България на "Евровизия" в Киев тази година, за броени дни събра хиляди позитивни коментари от цял свят. Видеото към песента, качено на YouTube канала на конкурса, е вече с близо 1,5 млн. гледания. Днес в 20.00 ч. е премиерата на Beautiful Mess в каналите на Вирджиния Рекърдс във Vbox7.com и YouTube.

 

Режисьор на видеото е Люси Иларионов, а оператор е Андрей Андреев. И с двамата изпълнителят се среща на снимачната площадка за втори път след проекта "Вдигам Level". Сценарият е на хореографа Милен Данков, с когото Кристиан е работил и по дебютния си клип "Не си за мен".


В центъра на концепцията за видеото е любовта като оцеляване, като поемане на въздух и като сила. Заради нея несигурността и хаосът, в които живеем, стават красиви. В нея е скрита и надеждата за бъдещето. На сцената в Киев "красивата бъркотия" ще се трансформира в хармония чрез мултимедия, звук и светлина.

 

Снимките на Beautiful Mess продължават над 20 часа, а освен изпълнителя, в него участват 35 момичета и момчета, един от най-красивите фризийски коне в България и автентичен кукер – силен български символ на битката между доброто и злото. 

 

Това е само началото на една продължителна подготовка за полуфинала и финала на "Евровизия". Ден след премиерата на видеото Крис и екипът му заминават на турне в няколко държави, за да представят песента на специални промо концерти заедно с други участници в тазгодишното издание на конкурса. Първата спирка от турнето е в Лондон на 2 април, следвана от Тел Авив на 4 април. Кристиан ще посети Лондон отново на 7 април, за да се включи като специален гост в големия концерт на "Фондацията" и "Щурците" в зала Clapham Grand пред 2000 души от българската общност в британската столица. Следващите градове от промо обиколката са Амстердам (8 април) и Мадрид (15 април).

 

България ще участва във втория полуфинал на "Евровизия" на 11 май, както и в големия финал на 13 май в украинската столица Киев. За Beautiful Mess може да се гласува само от чужбина, съгласно инструкциите, които вече са публикувани на официалния български сайт на "Евровизия": http://eurovision.bg/glasuvane/

 

Снимка: Вирджиния Рекърдс / Владо Василев